BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE FINALE 2012

Even een fotootje met de prijs. De kleding is alweer vervangen

Succesvol optreden in Koninklijk Theater Carre

Internet-prijs en een positieve jury

Tijdens de prijs-uitreiking ontving Klaas uit handen van presentator Robbert Besselaar de internet-prijs.

Dat betekent dat hij van alle kandidaten de meeste stemmen op internet had gekregen.

Klaas kreeg voor zijn vertolking van “Let me try again” daarnaast ook lof van de vak-jury. Maar liefst 7 juryleden, onder wie musical-ster Joke de Kruijf en als voorzitter radio 4 presentator Hans van de Boom waren gecharmeerd van de goede stem en de eigen interpretatie.

De finale van het festival, dat 20 jaar bestaat, vond dit jaar plaats op 12 oktober in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam

In totaal namen in 10 voorrondes zo’n 180 zangers en zangeressen deel,  met zowel pop, levensliedjes als operette, etc. Uiteindelijk hebben via de beide halve finales 16 kandidaten de “Grande Finale” bereikt.

Robert Pastoor volgde Klaas voor tijdens en na de finale met de microfoon. Beluister zijn reportage op de hoofdpagina, klik hier: WELKOM

 

 

KLAAS GAAT VERDER NA 7e VOORRONDE 20 juni AKKRUM

Klaas is met het lied “Let me try again” doorgedrongen tot de halve finale van het landelijke Ouderen-Songfestival 2012.

 Hij gooide het met zijn Engelstalige ballad over een totaal andere boeg dan vorig jaar. Toen wist hij met het levenslied “De Blanke Slavin”” de finale in het Nieuw de la Mar te bereiken.

De zanger zag  20 juni zijn optreden in Akkrum, tijdens de 7e van in totaal 10 voorronden,  beloond door de 3-koppige jury,  geleid door opera-zanger Henk Kreukniet. 

 Aan het festival,  dat voor de 20e keer wordt gehouden nemen in totaal zo’n 150 zangers en zangeressen van 55 jaar en ouder deel.

 De halve finales vinden in september plaats in Lelystad en Hoofddorp.

 “Het bemachtigen van een plek in de finale zal een zware opgave worden, aldus Klaas. Maar zeg nu zelf, welke zanger wil er nu niet een keer in Carré optreden?”

 Dit jaar zal de finale namelijk op vrijdag(avond) 12 oktober in dit monumentale Amsterdamse theater plaatsvinden.

 Na de uitslag werd hij live geinterviewd door Omrop Fryslan. Dit interview is op deze pagina te beluisteren

 

De deelnemers aan de 7e voorronde