MEER OVER KLAAS-2

 

Radio en tv

Als zanger werkte hij bij de regionale omroep Radio Noord veelvuldig mee aan programma’s als "Glaasje Cultura", "De Nieuwe Piepshow" en "Muziekmelange". Bij de laatste 2 was hij een tijd lang vaste gast en hij schreef daar ook vele liedjes voor.

Voor deze omroep zong hij samen met Rika Dijkstra ook het jubileum-lied, vanwege het 50-jarig bestaan.

 Verder was hij bij de VARA en in een literair radioprogramma van de VPRO te beluisteren en was hij te zien in een TV programma van Omroep Groningen.

Ook in 2012 en 2013 zong hij enkele malen live in radio-programma's van RTVNoord.

Theater

 Met eigen teksten werkte hij mee aan diverse Noordelijke kleinkunstfestivals. Maar ook trad hij op bij kleine en grote festiviteiten, zowel tussen de schuifdeuren, als in de Noordelijke theaters.

Ook werkte hij mee aan "Hoogspanning en Hartstocht" een spektakel dat zich in en buiten de trein van Groningen naar Delfzijl afspeelde.

Cd

In oktober 2013 kwam zijn cd "In jou klinkt een lied" uit , waarop 21 liedjes staan.

Elders op deze site vindt u hierover meer informatie.

Eerder zong Klaas op de dubbel-cd ‘Opus 400’ twee liedjes (van Driek van Wissen en Wouter de Koning), die elders op deze site zijn te beluisteren.

Recent

De laatste jaren treedt Klaas minder op.

Wel won hij in 2012 de OSF-internetprijs die hem tijdens de finale van dit festival in Kon. Theater Carré werd uitgereikt.

Ook in 2011 bereikte hij de finale van dit festival.

In 2013 werd zijn cd-album  feestelijk gepresenteerd met een concert in het kerkje van Nuis.

Naast zijn eigen liedjes is hij het aloude Nederlandstalige lied  -voornamelijk van voor de tweede wereldoorlog - altijd trouw gebleven.

En dat vaak vergezeld van zijn knopaccordeon.

Tegenwoordig vult hij zijn liedjes nog wel eens aan met een stukje operette of een Duitse schlager en laat hij zich bijstaan door een pianist, of een combo.

Op 22 mei 2022 vierde Klaas -na 2 jaar gedwongen uitstel vanwege de Coronapandemie- alsnog zijn 40-jarig jubileum als zanger/liedjesschrijver.

Dit met een groots opgezet concert in het BaronTheater in Opende, bijgestaan door Showorkest Bigband & Zo, koor In Between, Duo Sonic en zijn vaste pianist Gerard vd Laan.

Een registratie hiervan is te vinden op youtube, zie de pagina Luisteren